Tehnica PhiBrows Microblading

Prin tehnica PhiBrows microblading se creaza fire de par cu ajutorul micro-lamei ce imita fluxul natural de crestere a firelor, fiind similare cu firele de par din spranceana pentru un aspect cat mai natural. Scopul tehnicii PhiBrows este de a crea sprancene de care nimeni sa nu isi poata da seama ca au fost supuse unei interventii de tatuaj semipermanent.

Phibrows este o metoda manuala de pigmentare semipermanenta a sprancenelor. Forma sprancenelor este stabilita in functie de proportia PHI (1,618), morfologia faciala si structura osoasa.

Simetria e realizata cu ajutorul aplicatiei PHI si este calculata in timp ce clientul are ochii inchisi, in acest fel muschii mimicii sunt relaxati si nu pot crea asimetrii.

Pigmentii Phibrows sunt de origine sintetic-organică ,nu contin nichel, metale grele, oxid de fier, nu contin alergeni, nu sunt testati pe animale si au formula conform legislatiei europene in vigoare. De asemenea, culoarea aleasă rămâne intactă în tot acest timp (NU migrează spre roșu sau albastru).

Pigmentul se aplica in stratul superficial al dermului folosind instrumente sterile de unica folosinta (PhiBrush). Pigmentul este ales astfel incat sa se potriveasca cu nuanta naturala a firelor de par. Firele sunt intotdeauna trasate in directia de crestere a firelor de par naturale pentru a realiza un aspect hiper realist.

Culoarea firelor trasate este mai inchisa in primele 5 pana la 7 zile. Dupa cele 7 zile, firele isi pierd intre 40% pana la 50% din intensitate. Daca vi se pare prea inchisa culoarea, nu incercati sa le stergeti prin nici un mijloc. Asteptati 7 zile, iar culoarea se va estompa dupa vindecarea pielii. Durata de stabilitate a culorii depinde in primul rand de tipul de piele. In cazul tenului gras, culoarea va rezista mai putin.

Corectia (retusul) se face la o luna dupa prima sedinta, pentru ca intre 10 si 15% din firele trasate dispar dupa primul tratament.

Dupa finalizarea procedurii, este necesara o reimprospatare in medie la interval de 12 luni. In cazul tenului gras intervalul este de 6- 8 luni. In cazul tipurilor de piele problematice, putem avea nevoie de mai multe retusuri (corectii).

Pentru a avea o rezistență mai mare trebuie evitată expunerea prelungită la soare si folosirea cremelor zilnice cu SPF minim 30, evitarea peeling-urilor enzimatice în zona sprâncenelor si desigur programarea unei consultații la 6 luni de la procedură, pentru a vedea stadiul în care se afla sprâncenele.

 

Este dureroasă procedura de microblading?

Procedura în sine nu este atât de dureroasă ca la micropigmentare. Poate exista un disconfort care seamănă mai degrabă cu o zgârietură, dar în cazul în care pe parcursul intervenției apare un disconfort major, se reaplică anestezic special pentru amorțirea instantă a zonei.

Dupa realizarea micropigmentarii, la fel ca in cazul oricarei interventii estetice, vor exista anumiti pasi de ingrijire, care garanteaza durata de viata a micropigmentarii sprancenelor.

Instructiuni de ingrijire dupa microblading (micropigmentare):

 – Este interzisa aplicarea produselor de machiaj in zona micropigmentarii

 – Se aplica crema 1/zi timp de 5/6 zile

 – Nu se forteaza desprinderea cojitelor care se formeaza in urmatoarele zile dupa sedinta de tatuare cosmetica

 – Expunerea la soare/solar si inotul sunt interzise pentru 2-3 saptamani

 – Sportul excesiv, sauna si tratamentele cosmetice sunt de asemenea interzise.

Contraindicatii:

Micropigmentarea este interzisa daca suferiti de: hemofilie, boli dermatologice, leziuni ale pielii sau sensibilitatea pielii la sapunuri, dezinfectanti sau alte produse cosmetice, manifestari sau reactii alergice la metale, pigmenti, coloranti sau alti sensibilizanti pentru piele, boli transmisibile, stari lipotimice, epilepsie, apoplexie, narcolepsie, deficiente imunitare, cicatrice cheloide, handicap psihic, hepatita, seropozitiv (sida), nevazatori (chiar daca sunt insotiti).

 

Procedura dureaza aprox. 2,5 ore.

Pret microblading PhiBrows: 1100 lei

Pret retus: 350 lei