Cum ne epilam corect?

wax-stickMai este foarte putin pana cand vremea frumoasa isi va face pe deplin aparatia, iar noi vom renunta bucuroase la hainele groase care ne-au acoperit corpul pe intreaga durata a sezonului rece, expunandu-ne parti ale acestuia care au stat ascunse si care vor necesita o ingrijire mai atenta.

Fie ca vii la Chocolat Salon, fie ca alegi intimitatea propriului camin, trebuie sa tii cont de cateva aspecte atunci cand urmeaza sa te epilezi:

1. A trecut prea putin timp de la ultima epilare!

Lungimea firului de par inainte de epilare ar trebui sa fie de cel mult jumatate de centimetru. Daca este mai scurt decat atat, este foarte posibil  sa fie ingreunat procesul de epilare si deloc eficient.

2. Nu lasa sa treaca nici prea mult timp de la ultima epilare!

Pe cealalta parte, cu cat lungimea firului de par este mai mare, cu atat sansele ca acesta sa se rupa la epilare sunt mai mari, fiind necesara o reaplicare a pastei de ceara, care implica mai mult timp si desigur…o durere prelungita.

3. Consumul de cafea sau alcool inainte de epilare. 

Desi ai putea crede ca un pahar de alcool ar putea creste curajul, este dovedit ca aceste doua substante cresc sensibiltatea si scad toleranta la durere.

4. Dusul inainte de epilare.

Nu este recomandat dusul sau baia inainte de epilare deoarece exista riscuri mari de iritatie a pielii, porii fiind foarte deschisi. De asemenea, uleiul natural al pielii poate reactiona ca un protector al acesteia, impiedicand producerea de iritatii sau aparitia foliculitei in urma epilatului, ulei care este indepartat dupa fiecare dus.

Sperand ca aceste sfaturi iti sunt utile, te asteptam la programare!

Chocolat Salon – Look Good, Feel Great!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *