Etape. Tratamentul facial personalizat parcurge urmatoarele etape:
- 1. Diagnostic si anamneza. Analiza tipului de ten. Stabilirea obiectivelor si recomandarea ritualului de intretinere
- 2. Curatarea profunda a tenului (demachiere, curatare cu produs solubil în apă, scrub, etc)
- 3. Tonifierea
- 4. Expunerea la aburi (vapozon) – este etapa in urma careia stratul cornos se înmoaie și astfel punctele negre pot fi extrase mai ușor.
- 5. Extractia comedoanelor sau a punctelor albe pe fata, gat si decolteu.
- 6. Aplicarea electrodermul pentru dezinfectare.
- 7. Aplicarea unor substante concentrate adecvate tipului de ten.
- 8. Masajul facial. Executarea masajului cuprinde fata, gatul, decolteul, dar si zona cervicala, timp de aprox. 15 minute, cu crema specifica si adaptata tenului. Masajul se va efectua in functie de varsta si de tipul de ten.
- 9. Aplicarea unei masti în functie de tipul tenului (10 – 20 min).
- 10.Aplicarea cremei specifice tipului de ten, cu protectie solara.
Comunicarea. Este foarte important ca inca de la inceput, in etapa de analiza si anamneza sa ii spui esteticienei cum iti ingrijesti tenul zilnic, ce medicamente folosesti, ce asteptari ai de la tratament, la ce ingrediente esti alergica, cat este de sensibil tenul, etc.
Beneficii. Un tratament profesional bine executat curata tenul in profunzime, hidrateaza si hraneste pielea, tonifica muschii fetei, stimuleaza circulatia sanguina, rezultatul fiind nu doar un ten frumos ci si sanatos.
Periodicitate. Tratamentul facial se efectueaza o data la 4-6 saptamani pentru un ten normal, fara probleme specifice, dar se poate face si in cura de 4-6 sedinte la un interval de 7-14 zile daca exista probleme pronuntate ale pielii (riduri, deshidratare profunda, acnee, pete pigmentare, cuperoza, etc).
Adresabilitate. Tratamentul cosmetic este recomandat tuturor tipurilor de ten, atit pentru femei cat si pentru barbati, adolescente si adolescenti, si dureaza, in general, 90 de minute – o perioada de relaxare extrem de agreabila pentru client!
Proceduri complementare Tratamentului facial clasic. In afara de tratamentele faciale clasice exista o serie de proceduri mai complexe si sofisticate gen ionizare, mezoterapie virtuală, ultrasunete, terapie cu oxigen hiperbaric, microdermabraziune, etc.
Rutina de ingrijire zilnica. Pentru a mentine rezultatele unui tratament, este important sa ai o rutina de ingrijire zilnica a tenului corecta si completa. Pielea are nevoie de ingrijire zilnica, iar tratamentele faciale executate periodic fac parte din schema de ingrijire complexa obligatorie.