Lycon este un sistem creat pentru a spori confortul și a oferi o experiență SPA atunci când te epilezi. Lycon promite o experiență cu 50% mai plăcută, eliminând aproape în totalitate durerea, dar și un epilat care nu ține cont de lungimea firului de păr, produsele speciale fiind capabile să elimine chiar și părul de 1 milimetru lungime.

Sistemul de epilat este structurat si gandit astfel incat sa nu agreseze in niciun fel pielea, sa diminueze senzatia de durere si sa lase pielea fina, neiritata si fara urme de ceara. Asa am ajuns sa creez un sistem care sa ofere o experienta spa, plecand de la textura cremoasa, la arome si pana la tratamentele pre si post epilare”, a explicat Lydia Jordane, CEO si fondator Lycon.

Ceara Lycon se topeste la o temperature joasa, avand o formulă de bază ce conține ceară de albine, rașină de conifere, colofoniu (pentru elasticitate, se obține prin distilarea rășinei) și parafină, cărora li se adaugă uleiuri esențiale aromatice având rol de hidratare a pielii, făcând-o astfel să fie unanim iubita si apreciata!

Lycon este un tratament de epilat care include mai multi pasi: analiza pielii si a parului, curatarea si dezinfectarea zonei ce urmeaza a fi epilata, aplicarea uleiului special de pre-epilare, epilatul efectiv, tratarea zonelor epilate, aplicarea produselor post-epilare conform particularitatilor pielii clientilor.

Înainte şi după aplicarea pastei de ceara Lycon se folosesc produse specifice pre şi post epilare care conţin uleiuri de aromaterapie şi care relaxează făcând din epilat o adevărată experienţă SPA. Astfel, înainte de epilare se aplică o soluţie specială de curăţare pentru a elibera pielea de toate impurităţile, dar şi de surplusul de grăsime. Urmează Pre-waxing oil, un ulei care are rolul de a curate, netezi şi hidrata, dar şi de a crea o barieră între piele şi ceară, reducând astfel agresiunea şi, implicit, senzaţia de durere resimţită în timpul epilatului.

Post epilat se aplică produse cu efect anti-bacterian, cum ar fi Tea tree perfect şi Tea tree soothe, cu ulei din arbore de ceai, care hrănesc şi hidratează în profunzime pielea.

Diferenta esentiala pe care o face tratamentul de epilat Lycon fata de un epilat obisnuit este ca Lycon trateaza foliculul de par de la momentul inceperii acestuia, nu creaza senzatie de disconfort sau de arsura datorita temperaturii joase de lucru, nu indeparteaza straturi de piele, nu irita, ci lasa pielea hranita si foliculii tratati.