Ce este microneedling si ce efecte are asupra pielii?

messopen-mezoterapie-chocolat-salon

Ce este microneedling-ul si cum se realizeaza?

Microneedling-ul sau mezoterapia cu ace este o metodă minim invazivă de tratament atat pentru femei cat si pentru bărbați, cu rezultate spectaculoase și sigure in multe dintre afecțiunile dermatologice sau imperfectiunile estetice: îmbătrânire cutanată, riduri de vârstă sau de expresie, piele flască, pete hiperpigmentare, cicatrici post-acnee, deshidratare, diverse tipuri de acnee, pori măriți, cearcăne, pungile de sub ochi, gâtul și bărbia dublă, de asemenea, celulita de orice grad – poate trata chiar celulita în stadiul 4, aglomerări de grăsimi inestetice,  zone cu retenție de apă, relaxare cutanată, remodelare corporală, vergeturi și cicatrici, capilare sparte, senzația de picioare grele și dureri musculare.

Microneedling-ul sau terapia de inductie a colagenului propriu, este o procedura estetica ce foloseste un dispozitiv sub forma de stilou cu microace de unica folosinta.

Ideea de la baza a acestei proceduri este una simpla si se bazeaza pe mecanismele de auto-vindecare ale organismului.

Prin crerea intepaturilor minuscule se produc mici leziuni invizibile cu ochiul liber, leziuni care forteaza regenerarea profunda a pielii, prin producerea de collagen si elastina.

In plus, aceste microînţepături favorizează pătrunderea eficientă a substanţelor (mezoterapie) din serurile speciale folosite (cu până la 80% mai mult produs absorbit în stratul profund al dermului).

Pentru că, în mod obișnuit, epidermul este o barieră în calea majorității substanțelor aplicate pe piele, mezoterapia asigură pătrunderea substanțelor acolo unde este nevoie de ele, pentru a contribui la revitalizarea pielii, regenerarea părului sau tratamentul celulitei.

messo-pen-mezoterapie-cu-microace-chocolat-salon

Produsele utilizate în cadrul tratamentelor sunt amestecuri ce conțin foarte mulți compuși activi ce sunt necesari pentru o funcționare optimă a celulelor pielii: acid hialuronic, aminoacizi, vitamine, minerale, extracte din plante, antioxidanți, substanțe lipolitice (care „topesc grăsimile”), substanțe vasodilatatoare – cu rolul de a stimula regenerarea celulară, hrănire și hidratare în profunzime, stimularea formării colagenuluim si creșterea metabolismului celular. Aceste amestecuri (cocktailuri) de substante active sunt folosite în combinații personalizate, adaptate nevoilor fiecărui client.

Zonele care pot fi tratate sunt fața, gâtul, decolteul, mâinile , scalpul, abdomenul, sânii, coapsele, fesele, gambele.

Este un tratament sigur, steril, rapid si eficient!

Etapele tratamentului cu microneedling:

1. Demachiere si lotiune (echilibrare pH).

2. Se aplică o cremă anestezică pe zona vizată. Se lasă să acţioneze 10-15 de minute, apoi se îndepărtează cu o soluţie dezinfectantă.

3. Se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă vizată.

4. Se aplică substanţa activă specifică zonei tratate.

5. Se creează mii de microînţepături la nivelul pielii, care favorizează pătrunderea în derm a substanţelor active din serumurile speciale.

6. Catre finalul tratamentului se aplică o mască plastifianta pentru a obtine penetrarea optimă a ingredientelor active, cat si pentru a calma si relaxa pielea.

7. In final, se aplica crema cu fps 50

Şedinţa propriu-zisă de microneedling cu MessoPen durează aproximativ 75-90 de minute (prima sedinta 120 min) şi este nedureroasa.

Mezoterapia facială poate fi folosită împreună cu alte metode pentru revitalizare cutanată (peeling, radiofrecvență, oxigenare hiperbarică, microdermoabraziune). Succesiunea tratamentelor se stabilește de către terapeutul estetician în funcție de tipul de piele al pacientului și efectele dorite.

Perioada de recuperare si sfaturi post-tratament:

Perioada de recuperare tine si de lungime si densitatea acelor folosite; poate dura cateva zile (pana la o saptamana in cazul tenului sensibil).

De asemenea, nivelul de disconfort difera de fiecare individ in parte dar si de dimesiunea acelor

Imediat dupa procedura iti poti simti pielea calda, stransa sau poti experimenta o senzatie de mancarime. In primele doua zile dupa tratament piele poate avea un aspect roz-rosiatic, cu puncte hemoragice minuscule si foarte rar, vanatai minore. Este o reactie normala care dispare de la sine.

Exista cateva masuri de siguranta pe care trebuie sa le iei post interventie:

• Se evita contactul fetei cu mana. Fata se va atinge doar cu mainile curate.

•  în primele 24 de ore, nu se recomandă spălarea şi aplicarea machiajului.

• Nu se aplica produse cosmetice timp de 24 ore. În schimb, este indicată utilizarea unei creme cu puternic efect hidratant şi a unei loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară, mai ales dacă urmează să vă expuneţi la soare.

• Se evita expunerea la soare dupa aplicarea procedurii si se folosesc creme solare cu FPS mare.

•  De asemenea, timp de 3 zile după procedură este contraindicată folosirea fondurilor de ten pe bază de retinoizi.

Reduce cu pana la 70-80% cicatricile in maximum 3 sedinte!

Tratamentul de Microneedling este dureros?

Disconfortul este minim, se aplica anestezie locala cu crema anestezica. In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapida, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.

Cat costa si care sunt curele recomandate?

Pretul unei astfel de sedinte variaza intre 450 si 540 lei (in functie de cocktail-urile folosite) si este necesare repetarea procedurii de 3-6 ori pentru cele mai bune rezultate. Sesiunile se programeaza la intervale de 6-8 saptamani.

Tratamentul cu microneedling poate fi realizat atât în scop curativ, cât şi preventiv. Astfel, pentru tratamentul cicatricilor şi erupţiilor cutanate sunt necesare cel puţin 8 şedinţe, pentru petele pigmentare – 6 şedinţe, iar pentru pielea normală, fără defecte vizibile – 3 sesiuni.

Aşadar, numărul de şedinţe de microneedling diferă în funcţie de zona tratată şi de complexitatea tratamentului, între 3 şi 12 şedinţe, la un interval de 2-4 săptămâni.

Tratament cu microneedling: contraindicaţii:

Procedura microneedling este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au tendinţa de a forma cicatrici cheloide, celor care prezintă infecţii sau herpes în zona ce se doreşte a fi tratată şi celor care au tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemenea, este o procedură nerecomandată persoanelor care au urmat în ultimele 3 luni un tratament antiacneic cu retinoizi.

Concluzii:

• Microneedling-ul este o procedura care foloseste ace mici care penetreaza pielea cu rolul de a genera fibre de colagen si elastina.

• Microneedling-ul trateaza diferite afectiuni ale tenului, precum ridurile, cicatricile si porii largi. Vei observa si o imbunatatire generala a pielii: pielea este mai ferma si mai luminoasa.

• Microneedling-ul este o procedura minim invaziva, considerata sigura pentru cei mai multi oameni (mai putin pentru femeile gravide sau cele care iau medicamente pentru acnee).

• Roseata si iritatia pot aparea la cateva zile dupa procedura ca efecte secundare.

• Procedura dureaza aproximativ o ora/o ora si jumatate si ai nevoie de cel putin patru sedinte pentru a vedea cele mai bune rezultate.

• Costul per sedinta este in jur de 500 lei.

Ce parere ai despre microneedling? Este o procedura pe care tu ai incerca-o?


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *