Totul despre Mezoterapia cu microace

Mezoterapie cu microace

Vitaminele, amino-acizii, mineralele, acidul hialuronic sunt componente esentiale pentru sanatatea pielii.

Mezoterapia cu microace  este o terapie care hraneste pielea in mod direct, pentru ca substantele injectate ajung exact in straturile cutanate unde se realizeaza repararea celulelor si productia de colagen nou.

Institute BCN a creat cea mai avansata terapie pentru acnee, cicatrici post-acneice si reintinerirea pielii. Aceasta terapie faciliteaza productia de colagen si elastina atat printr-o actiune mecanica, cat si prin introducerea de substante active in straturile profunde ale pielii.

Mezoterapia cu microace reprezinta o terapie inovatoare de exceptie, fiind printre putinele tratamente care permit introducerea in profunzime a substantelor active.

Este un tratament sigur, steril, rapid si eficient!

Beneficiile mezoterapiei cu microace:

  • – atenueaza ridurile si liniile de expresie;
  • – efect de tonifiere si reintinerire a pielii;
  • – efect de lifting facial;
  • – micsoreaza porii dilatati;
  • – hidrateaza intensiv pielea si regenereaza in profunzime;
  • – diminueaza leziunile pigmentare, cuperoza/rozaceea;
  • – reduce cicatricile post acneice si post operatorii atrofice;
  • – atenueaza cearcanele;
  • – uniformizeaza tenul;
  • – trateaza pungile de sub ochi, textura flasca, gatul si barbia dubla;
  • – reduce vergeturile.

Cum functioneaza aparatul de mezoterapie cu microace (Microneedling)?

Dispozitivul de Microneedling, MessoPen,  executa micro-perforatii controlate ale pielii, la adancimi diferite, pentru a stimula formarea de noi straturi de colagen si elastina in piele, proces numit inductie de colagen sau neocolageneza. Este primul instrument avansat pentru “tratamentul fractionat” – intinde, ridica si reintinereste pielea.

Tratamentul cu microace actioneaza pe 3 cai:

  1. Micro-acele declanseaza propriul mecanism natural al pielii regenerare rapida prin formarea de colagen nou. Aspectul pielii se va imbunatati continuu timp de mai multe luni.Cu 50% mai puțină durere! In comparatie cu epilatul traditional.
  2. Serumurile folosite au o puritate medicala si contin substante active care sunt absorbite profund si in cantitate mare in piele. Se utilizeaza serumuri cu masa moleculara mica cu substante active (acid hialuronic cu masa moleculara mica, vitamine, minerale, oligoelemente, extracte din plante) sau cocktail-uri de substante active, cu rol de refacere si regenerare a pielii,
  3. Formarea de noi vase de sange (neoangiogeneza), imbunatateste alimentarea cu sange a pielii, in acest fel pielea este mult mai bine hranita si oxigenata.

Reduce cu pana la 70-80% cicatricile in maximum 3 sedinte!

Tratamentul de Microneedling este dureros?

Terapia cu microace este un tratament non-ablativ (bland) al pielii, adica trateaza straturile profunde ale pielii fara a indeparta stratul superficial ca in cazul laserului sau peelingului chimic. Disconfortul este minim, se aplica anestezie locala cu crema anestezica. In plus, acele vibreaza si acest lucru ajuta la diminuarea senzatiilor neplacute din timpul tratamentului. Recuperarea este rapida, iar rezultatele sunt comparabile cu cele ale tratamentelor laser.

Pe ce zone se poate efectua Microneedling-ul?

Mezoterapia fractionata este recomandata tuturor tipurilor de piele si poate fi folosita cu succes pe intreg corpul: fata, gat, decolteu, maini, cearcane sau zone extinse de pe corp, in cazul vergeturilor si a pielii lipsite de tonus, etc. Tratamentul poate fi aplicat si la nivelul zonelor mai sensibile, conturul ochilor, al nasului si al buzelor.

In cat timp apar rezultatele tratamentului cu microace?

Rezultatele se observa la cateva zile, maxim o saptamana de la efectuarea tratamentului, efectul maxim apare in general la 5-7 saptamani dupa tratament, iar procesul de imbunatatire continua pentru mai mult timp.

Tratamentul prin Microneedling contribuie la cresterea in volum si ingrosarea pielii, rezultatul fiind unul de intinerire vizibila, netezirea ridurilor fine, diminuarea cicatricilor, cresterea elasticitatii si imbunatatirea texturii pielii.

Cat dureaza un tratament cu microace?

Durata fiecarei sedinte de Microneedling variaza intre 50 si 90 de minute, in functie de zonele tratate si de procedura aleasa. Dupa demachierea si dezinfectarea pielii, se aplica pe zonele de tratament crema anestezica si folie pentru instalarea rapida a efectului anestezic. Dupa 20-30 minute se indeparteaza crema anestezica (tenul este usor amortit) si se incepe procedura, executand treceri specifice zonei de tratament cu ajutorul Micro-injectorului. Totodata, se administreaza substante active din cocktail-urile medicale Institute BCN, specifice tratamentului stabilit. Pentru tenurile sensibile se continua cu o masca plastifianta calmanta. Dupa procedura se aplica obligatoriu crema cu protectie solara.

Cum va arata pielea dupa mezoterapia cu microace?

Imediat dupa procedura, zona tratata este inflamata, iritata si rosie, iar reactiile pot persista de la cateva ore pana la 2-3 zile (chiar si mai mult pentru persoanele sensibile), in functie de gradul de sensibilitate al fiecarei persoane. Cele mai multe persoane vor experimenta roseata si umflare usoara intr-un mod similar cu arsurile solare timp de 6-48 de ore si de asemenea, pot exista puncte minime de sangerare. Acest lucru este normal sa se intample si este de dorit, facand parte din etapele tratamentului. Reactia inflamatorie a pielii este extrem de scurta si se modifica in mod semnificativ in termen de ore, de la roseata la roz. Ulterior, pielea se calmeaza, devine uscata, apare descuamarea (o usoara exfoliere a pielii). Intrucat micro-injectiile produse de microace se inchid in 2-3 ore dupa procedura, este permis machiajul a doua zi. Intr-o saptamana vei observa ca pielea este mai fina si mai luminoasa, iar ridurile si cicatricile sunt micsorate vizibil. Efectele definitive apar la 2-3 luni de la procedura.

Ce trebuie sa fac dupa Mezoterapia cu microace?

Este obligatoriu sa eviti expunerea directa la soare, timp de o saptamana dupa tratament. Se va aplica zilnic crema cu factor de protectie solara si produse dermato-cosmetice cu factori de crestere epidermali cu formule de substante nano-incapsulate, special create pentru a fi aplicate dupa aceste tipuri de tratamente faciale. Tehnicienii Chocolat iti poate recomanda produsul cel mai potrivit pentru tine. Orice crema sau tratament vei aplica pe zona tratata imediat dupa mezoterapia fractionata, va patrunde profund in piele si va avea actiune mult mai puternica, de aceea se recomanda ca persoanele care folosesc tratamente cu izotretinoizi sa nu le foloseasca in prima saptamana dupa efectuarea mezoterapiei cu microace. Dozele mari de vitamina A pot fi toxice! Dupa o saptamana de la tratament, tenul revine la normal, nu mai este iritat sau descuamat, nu ramane sensibil in urma procedurii.

Cate sedinte de mezoterapie cu microace sunt recomandate a fi efectuate?

Numarul sedintelor de mezoterapie difera in functie de zona tratata si de complexitatea tratamentului. In principiu se recomanda minim 4 sedinte la interval de 2-3 saptamani. Pentru rejuvenare sunt necesare 4-6 sedinte, la un interval de 2-3 saptamani. Pentru cicatrici, vergeturi, piele lipsita de tonus sunt necesare 6-8 sedinte sau chiar mai multe, in functie de particularitatile fiecarei persoane, la un interval de 3-6 saptamani. Planul de tratament si numarul sedintelor se vor stabili in urma efectuarii unei evaluari.

Care sunt contraindicatiile mezoterapiei cu microace?

  • Acnee activă (inflamații cu impurități de ulei în coșuri vizibile la exterior)
  • Alcool în sânge
  • Alergie la oricare dintre componentele din serurile meso
  • Alergie la anestezic / droguri (lidocaină, tetracaină, epinefrină)
  • Boli autoimune
  • Tulburări de coagulare a sângelui (stare de hipercoagulabilitate)
  • Cancer, aritmii cardiace, diabet
  • Febră și simptome de slăbiciune ale corpului
  • Glaucom
  • Hemofilie
  • Căldură internă ridicată în organism
  • Inflamații (eczeme de exemplu, coșuri dureroase, coșuri cu lichid)
  • Daune mecanice ale pielii
  • Melanoza în zona tratată
  • Pacienții cu vârsta sub 18 ani
  • Perioada de sarcină și alăptare
  • Tulburări psihice
  • Hipersensibilitatea pielii
  • După o intervenție chirurgicală de orice tip
  • După terapia cu raze X
  • Simptome de virus (de exemplu, herpes, negi etc.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *