Afla mai multe despre pungile de sub ochi si cearcane!

Pielea din jurul ochilor este cat se poate de delicata, astfel incat iti ridica o multime de probleme, mai ales odata cu trecerea anilor sau cu acumularea oboselii.

Dincolo de ridurile fine care apar in zona ochilor din cauza muschilor care se misca odata cu fiecare zambet, incruntare sau privire mai intensa, privirea noastra este deseori marcata de cearcane si/sau inflamarea zonei de sub pleoapa inferioara.

Acestea sunt doua dintre cele mai comune afectiuni la nivelul chipului si se regasesc atat la femei cat si la barbati.

Chiar daca expertii in dermatologie si cosmetologie sustin ca nu este un lucru neobisnuit ca o persoana de 20-30 de ani sa aiba aceste probleme, noi, ca oameni, nu ar trebui sa ne lasam chipul de izbeliste astfel incat aceste probleme sa se inrautateasca in timp.

Cauzele aparitiei acestor pernute si a cearcanelor sunt diverse, de la oboseala pana la derularea procesului natural de imbatranire. Si mostenirea genetica joaca un rol foarte important in aparitia pungilor de sub ochi putand fi vorba despre niste defecte anatomice, structurale si ereditare care pot face ca unele persoane sa dezvolte aceste pungi mai devreme decat altele.

Abordarea genetica in ceea ce priveste aceste afectiuni este una foarte serioasa. Dar, la fel de serioasa este si stilul de viata: esti mereu pe fuga, odihna nu este suficienta, adormi greu, nu esti un fan al miscarii si exercitiilor fizice, etc. Toate acestea contribuie si ele la imbatranirea pielii din jurul ochilor si nu numai.

Cu sau fara pungi sub ochi, multe persoane prezinta cearcane; acestea au grade variate de intunecime si pot face si cea mai vesela persoana sa para obosita si imbatranita. Specialistii spun ca exista o afectiune medicala propriu-zisa manifestata prin prezenta cearcanelor, dar aceasta este destul de rara, ce este insa frecvent si deseori confundat cu cearcanele fiind umbrele intunecate care apar ca urmare a procesului de imbatranire.

Daca observi ca tenul iti este obosit, daca resimti semnalele de alarma pe care le trage, nu mai ezita! Pune mana pe telefon si programeaza-te la specialistii Chocolat Salon astfel incat sa beneficiezi in cel mai scurt timp de cele mai potrivite sfaturi si, ulterior, tratamente!

Nicio afectiune nu trebuie tratata superficial; ai grija de tine, ai grija de pielea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *